Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Šarm metalnih kreveta

Šarm metalnih kreveta

Šarm metalnih kreveta

Šarm metalnih krevetaMetalni kreveti se odlično uklapaju u sve stilove uređenja, pa su zbog toga uvek u trendu. Metal je hladan materijal, ali farbanje kreveta živim bojama neutralizovaće te hladnoću. Metalni delovi mogu biti zastupljeni i na radnom stolu ili policama za knjige i tako povezivati sve elemente nameštaja.

Odabir pravog kreveta često nije lak zadatak, jer je mnogo parametara koje treba zadovoljiti. Krevet mora biti čvrst i stabilan, što je preduslov za njegovu dugotrajnost. Mora biti dobro urađen i čvrst kako se ne bi pomerao i stvarao neprijatne i iritiraujuće zvuke.

Prilikom kupovine uvek proverite deklaraciju s opisom materijala i čvrstoće kreveta, što će vam olakšati odabir. Posebnu pažnju posvetite čvrstoći pri kupovini dečjih kreveta, jer oni, najčešće, osim za spavanje, služe i za igru, te su tako izloženi većim opterećenjima.

Metalni kreveti se izrađuju u različitim oblicima, a mogu se kombinovati i s drugim materijalima, poput drveta.

Kreveti od kovanog gvožđa najčešće su pocinkovani i tako zaštićeni od korozije, a ako su od drugih vrsta metala, onda je urađena plastifikacija profila. Metalni kreveti su najčešće montažni, sastavljeni od kvadratičnih ili okruglih cevi koje se jednostavno sastavljaju i rastavljaju, pa je ovakve krevete jednostavno premeštati.

Mogu biti sklopivi, te idealno poslužiti za smeštaj gostiju.

Završna obrada metalnih kreveta može biti u raznim bojama. Metalnu konstrukciju jednostavno je obojiti i tako je prilagoditi postojećim nijansama u enterijeru.

Ovi kreveti deluju prozračno i elegantno, za razliku od masivnih drvenih, pa su kao takvi posebno preporučljivi za manje spavaće sobe u koje je potrebno smestiti bračni krevet dimenzija 180×200 cm ili 200×200 cm.

Metalni kreveti se, u zavisnosti od dizajna, dobro uklapaju u sve stilove uređenja. Moguće ih je oblikovati i obraditi na različite načine, pa mogu biti minimalistički, ali i raskošni, glamurozni. Metalni krevet s drvenim detaljima odlično povezuje nameštaj u spavaćoj sobi, poput garderobnih ormara i komoda, u skladnu celinu.

Kombinacijom dvaju materijala pojačava se efekt metala u enterijeru, pa do izražaja dolazi njegova lakoća i elegancija. Prednost metalnih kreveta je u tome što nikada ne izgledaju masivno u prostoru, bez obzira na dimenzije. Mogu biti izrađeni s uzglavljem i zanožjem.

Uzglavlje se oblikuje u različitim oblicima – pravougaonim, zaobljenim ili talasastim, što može biti više ili manje naglašeno. Način izrade uzglavlja uveliko će odrediti vizuelni doživljaj kompletnog kreveta.Izvor: Brava Casa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.