Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Šareni tart

Šareni tart

Šareni tart

Šareni tart

Sastojci koji će vam biti potrebni:
130 g brašna, 50 g šećera u prahu, 50 g kakao praha, prstohvat soli, 80 g putera, kašičica ekstrakta vanile i 30 ml vode. Za krem: 150 g kumkvata (kineske pomorandže), 90 g šećera, 2 jaja, 90 g putera, rendana kora pomorandže, 2 kašičice ekstrakta vanile, 100 g mlevenih badema, 50 g kakao praha, 25 g brašna, 60 g crne čokolade, 30 g šećera i kašičica ekstrakta pomorandže

Priprema:
Brašno pomešajte sa šećerom u prahu, kakaom i prstohvatom soli, dodajte umućen putera, ekstrakt vanile, 30 ml vode i rukama zamesite glatko testo (ukoliko je previše gusto, sipajte još malo vode). Testo stavite u pleh prečnika 20 cm, dobro utapkajte po dnu i obodu kalupa i ohladite u frižideru 30 minuta. U međuvremenu, izmiksajte 90 g šećera i puter.

U drugoj posudi umutite jaja, rendanu pomorandžinu koru, sipajte ekstrakt vanile i pomorandže, a zatim umešajte mlevene bademe, kakao i brašno. Dodajte umućen puter, posudu poklopite i ohladite. Čokoladu izlomite na manje komade, rasporedite preko kore, sipajte ohlađen krem, poređajte tanke kriške kumkvata, pospite dve kašike šećera, poprskajte ekstraktom pomorandže i pecite u rerni na 190 stepeni oko 40 minuta. Pre serviranja, tart dobro ohladite. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za šareni tart


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.