Potrebno je:
Za testo: 100 g putera, 60 g šećera, 120 g brašna, kašičica praška za pecivo, 2 jaja i kesica zelenog želatina u prahu. Dodatno: 80 g piškota, 30 g kornflejksa, 70 g putera i 3 kašike crvenog džema
Za krem: 500 g grčkog jogurta, 100 g šećera, kesica vanilin šećera, 12 listova želatina, 50 ml soka od limuna, 200 g šlaga i po 150 g kockica lubenice, ananas i narandžaste dinje
Za preliv: 300 g izgnječene lubenice i kesica crvenog preliva za torte. Za ukrašavanje: kuglice dinje i lubenice, šaka borovnica i listići nane
Priprema:
Puter izmiksajte sa šećerom i jajima, postepeno dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i želatinom. Testo sipajte u okrugli kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 160 stepeni oko 20 minuta. Piškote izmrvite oklagijom, izmešajte sa kornflejksom i sjedinite sa otopljenim puterom. Na tacnu stavite prsten za tortu, sipajte smesu sa piškotama i ostavite u frižideru 30 minuta. Premažite džemom, stavite zelenu koru i malo pritisnite.Želatin omekšajte u hladnoj vodi, ocedite, blago zagrejte sa limunovim sokom, dodajte jogurt, šećer, vanilu i šlag, promešajte i stavite u frižider.
Kockice dinje i lubenice dodajte u ohlađen krem i nafilujte tortu. Izgnječenu lubenicu skuvajte sa crvenim prelivom, prohladite i sipajte preko krema. Tortu ukrasite kuglicama dinje i lubenice, borovnicama i listićem nane. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari