Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 belanceta, 1 jaje, 400 ml slatke pavlake, 200 g brašna, pola kesice praška za pecivo, malo soli, 2 kašike šećera u prahu, ulje
Za fil: 500 ml slatke pavlake, 50 g šećera u prahu
Za dekoraciju: 250 g jagoda, 100 g čokolade
Priprema:
Jaje, belanca i slatku pavlaku umutite. Dodajte brašno koje ste prethodno pomešali s praškom za pecivo, solju i šećerom u prahu, te sve zajedno dobro izmešajte. Smesu ostavite da stoji 15 minuta, pa je kutlačom sipajte u zagrejani podmazani tiganj i pržite na laganoj vatri deblje palačinke da porumene sa obe strane. Slatku pavlaku i šećer u prahu dobro umutite. Ređajte po dve palačinke jednu na drugu, a između filujte umućenom slatkom pavlakom. Odozgo stavite fil, te bogato pospite seckanim jagodama i krupno nastruganom čokoladom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari