Sastojci koji će vam biti potrebni:
400 g keksa
100 ml mleka, kašika ruma
500 ml slatke pavlake
300 g neslanog sremskog sira
100 g šećera, kesica želatina
kašika kakaoa
Za glazuru:
150 g čokolade za kuvanje
kašika rendane čokolade
Priprema:
Umutite slatku pavlaku sa šećerom i sastavite sa sirom. Želatin rastopite u malo vode na laganoj vatri, prohladite i sipajte u umućenu slatku pavlaku. Trećinu fila odvojte i umešajte kakao. Štark Petit Beurre keks umačite u mleko pomešano s rumom, složite jedan red na duguljastoj tacni, pa po njemu rasporedite polovinu belog fila. Složite zatim red keksa umočenog u mleko s rumom i premažite filom s kakaoom. Ređajte, a na kraju tortu premažite rastopljenom čokoladom ili slatkom pavlakom, po želji. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari