Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Rum-bomba sa piškotama

Rum-bomba sa piškotama

Rum-bomba sa piškotama

Rum-bomba sa piškotamaZa koru: 200 g piškota, 150 g tečnog putera,
Za krem: kesica želatina u prahu, 50 g piškota, 4 jajeta, 125 g šećera u prahu, 125 ml ruma, 2 kesice vanilin šećera, 100 g seckane čokolade, 100 g suvog grožđa mariniranog u rumu, 500 ml slatke pavlake
Za ukrašavanje: 250 ml slatke pavlake, 100 g čokoladnog preliva, 30 g likera od badema

Kora
Staviti piškote u kesicu za zamrzivač. Kesicu zatvoriti, a keks izdrobiti oklagijom.Izdrobljeni keks usuti u jednu činiju i zamesiti sa puterom. Rasporediti masu po dnu pleha (prečnika 22 cm) koji je obložen papirom za pečenje, čvrsto pritisnuti i ostaviti da se ohladi.
Krem
Rastopiti želatin prema uputstvu sa kesice. Piškote iseći na štanglice. Jaja,šećer u prahu, rum i vanilin šećer penasto umutiti na pari. Umešati želatin. Skinuti sa šporeta i ohladiti mešanjem.
Čim krem počne da se steže, dodati mu čokoladu, suvo grožđe koje je bilo u rumu i štangle od piškota. Čvrsto ulupati slatku pavlaku i dodati je toj masi.
Završne radnje
Krem usuti u ovalnu činiju (prečnika 22 cm), obloženu providnom folijom, poravnati i ostaviti da se hladi oko 3 sata.
Rum-bombu pažljivo izručiti na testo od piškota. Skinuti foliju. Za ukrašavanje čvrsto ulupati slatku pavlaku. Kolač ukrasiti po želji.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.