Potrebno je:
12 tankih svinjskih kotleta bez kosti (svaki oko 80 g), tegla pečenih crvenih paprika (oko 400 g), 125 g kačkavalja, 60 g pesto sosa, so, biber i drveni ražnjići.
Priprema:
Kotlete operite i osušite kuhinjskim ubrusom. Pečene paprike stavite u cediljku. Dobro ocedite od tečnosti i izrežite na manje komade u obliku traka, a kačkavalj isecite na tanke listiće. Kotlete sa obe strane posolite, pobiberite i premažite kašičicom pesto sosa. Ako koristite domaći pesto sos pripremite ga unapred. Na svaki kotlet rasporedite komade pečenih paprika, ali tako da ostane tri centimetra slobodnog prostora od ivice. Zatim stavite listiće kačkavalja, pažljivo urolajte, stavite na drvene ražnjiće i pecite na grilu oko 25 minuta, povremeno ih okrenite. Servirajte tople kotlete uz krompir salatu ili neki drugi prilog od povrća po želji. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari