Sastojci koji će vam biti potrebni za rolnice punjene spanaćem:
8 svinjskih šnicli (po oko 75 g), biber, 200 g spanaća, 100 g crnog luka, 200 g svežih kobasica, čen belog luka, 20 g masti, 125 ml belog vina, 100 g šampinjona, 150 ml pavlake, strugana kora limuna, so
Priprema:
Šnicle isprati, osušiti pobiberiti. Spanać oprati, očistiti, blanširati. Iscediti. Luk oljuštiti, iseckati. Sa spanaćem ga staviti preko mesa, začiniti. Kobasice podeliti na jednake delove, takođe, rasporediti preko mesa. Šnicle saviti u rolnice, pričvrstiti. Beli luk oljuštiti, njime istrljati tiganj. Masnoću zagrejati, ispržiti rolnice. Naliti vinom, 30 minuta dinstati. Pečurke oprati, očistiti, iseckati na listiće. Posle 20 minuta dodati mesu. Naliti pavlakom. Zaliniti korom od limuna, solju, biberom. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari