Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Rižoto sa pečurkama i slaninom

Rižoto sa pečurkama i slaninom

Rižoto sa pečurkama i slaninom

Rižoto sa pečurkama i slaninom1 kašika maslinovog ulja
1 crni luk
8 režnjeva slanine iseckane na kockice ili prutiće
250 g šampinjona
300 g pirinča
1 l pilećeg bujona
malo parmezana za posipanje
začini po želji

Zagrejte ulje u dubokom tiganju i pržite iseckan luk i slaninu oko 5 minuta. Dodajte zatim iseckane pečurke i pržite još 5 minuta dok ne počnu da puštaju sok. Umešajte pirinač i kuvajte dok ne nestane sva tečnost.
Dodajte postepeno pileću supu (kašiku po kašiku), dobro mešajući. Neka prođe 20 minuta dok ne stavite svu supu, začinite po želji. Kada je pirinač kuvan, servirajte jelo i pospite parmezanom.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.