Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Rižoto sa graškom i prelivom od peršuna

Rižoto sa graškom i prelivom od peršuna

Rižoto sa graškom i prelivom od peršuna

Rižoto sa graškom i prelivom od peršuna

Sastojci koji će vam biti potrebni za rižoto:
2 kašike otopljenog maslaca
2 luka
2 čena belog luka
1/2 kašičice origana
250 g bele kinoe
3 1/2 šolje goveđeg bujona ili od povrća
600 g špargli
2 šoljice smrznutog ili svežeg graška
jedna crvena paprika
1 kašika limunovog soka
90 g parmezana
so i biber

Za preliv od nane i peršuna:
3/4 šolje devičanskog maslinovog ulja
1 čen belog luka
rendana kora od 1 limuna
30 g svežeg peršuna
15 g svežeg lišća nane
so i biber

Priprema:
Zagrejte maslac u tiganju, na srednjoj temperaturi i propržite iseckan luk 8 minuta, povremeno mešajući. U tiganj dodajte i beli luk i origano i pržite 30 sekundi. Dodajte i kinou i mešajte dok se ne sjedini. Dodajte bujon, i pojačajte temperaturu do ključanja, a potom je smanjite na srednje, i ostavite da se kuva jos 13 minuta.

U međuvremenu oljuštite šparglu i presecite na 3 dela. Kada kinoa omekša, dodajte šparglu, papriku i grašak i mešajte jos nekoliko minuta dok povrće ne omekša, a onda isključite ringlu. Možete sipati preostao bujon, ako vam se čini da je rižoto suv. Polako dodajte limunov sok i parmezan.
Pripremite preliv od nane i peršuna, tako što ćete pomešati sve sastojke. Servirajte rižoto i prelijte pripremljenim prelivom. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za rižoto sa graškom i prelivom od peršuna


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.