Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Rizi-bizi sa belim vinom

Rizi-bizi sa belim vinom

Rizi-bizi sa belim vinom

Rizi-bizi sa belim vinom1 šargarepa
1 glavica luka
1 čen belog luka
80 g maslaca
200 g pirinča
400 g graška (zamrznutog)
125 ml belog vina
500 ml supe od povrća
40 g sveže rendanog parmezana
so, biber
nekoliko listova svežeg matičnjaka

Šargarepu oguliti, oprati, prepoloviti, pa sitno iseckati. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseći. Polovinu maslaca zagrejati u tiganju. Crni i beli luk i pirinač na njemu prodinstati. Odmrzniti grašak i šargarepu dodati, pa preliti belim vinom. Pustiti da vino izvetri.
1/3 supe usuti i sačekati da se pirinač skuva. Sa ostatkom supe učiniti isto. Preostali margarin i parmezan usuti u rizoto i pomešati, dobro začiniti solju i biberom. Rizi-bizi servirati topao i ukrasiti listićima matičnjaka.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.