Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 pileća prsa bez kostiju i kože, 12 štapića za ražnjiće (potopljena u vodi 30 minuta), 1/2 kašičice mlevenog korijandera, 1/2 kašičice mlevenog đumbira, 1/2 kašičice sveže mlevenog bibera, 1/4 kašičice mlevenog cimeta, 3 glavice crnog luka, 2 kašike soka od limuna, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber
Za pire: 1 zreli avokado, 150 g pavlake, 1 kašika soka od limuna, so, biber
Priprema:
U tiganju pomešajte korijander, đumbir, biber i cimet, zagrejte oko 60 sekundi, pa sipajte u činiju. Dodajte maslinovo ulje, sok od limuna i seckani crni luk, promešajte i ostavite da odstoji u frižideru oko 60 minuta. Potom dodajte meso isečeno na manje komade veličine do 3 cm, uvaljajte u marinadu, posolite i pobiberite, poređajte na štapiće i ostavite u frižideru još 60 minuta. Zagrejte i podmažite roštilj, poređajte meso i pecite 5-10 minuta sa svake strane, dok ne porumeni. U međuvremenu oljuštite avokado, izmiksajte i pomešajte sa pavlakom i sokom od limuna. Posolite i pobiberite, pa poslužite kao podlogu za ražnjiće. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari