Sastojci koji će vam biti potrebni za ragu s trapistom:
500 g svinjskih šnicli, 200 g dimljene slanine, 200 g trapista, 200 g kisele pavlake, 200 ml jogurta, 2 crvene paprike, 4 krompira, 2 jajeta, bibera i soli, ulja
Priprema:
Krompir oljuštite, operite i isecite na tanke kriške. Crvene paprike ispecite i oljuštite. Na zagrejanom ulju ispržite pripremljen krompir. U posebnom tiganju ispržite posoljene i pobiberene šnicle. Ispržene šnicle izvadite i isecite na štapiće. U istom tiganju ispržite režnjeve slanine i stavite u dublju posudu. Dodajte meso, kolutove paprike i ispržene krompire. Posolite, pobiberite i dodajte kiselu pavlaku. Smesu sipajte u dobro nauljenu keramičku posudu. Prelijte jajima umućenim s jogurtom. Preko svega narendajte trapist. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 60 minuta. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari