Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Punjeni svinjski kare sa pečurkama

Punjeni svinjski kare sa pečurkama

Punjeni svinjski kare sa pečurkama

Punjeni svinjski kare sa pečurkama

Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 kg svinjskog
karea sa kostima
3 manje glavice
crvenog luka
50 g suvih pečuraka
po izboru
1 čen belog luka
majčina dušica
3 grančice ruzmarina
1 čaša crnog vina

Priprema:
Pečurke potopite u toplu vodu na desetak minuta, ocedite i isecite zajedno crni i beli luk i jednu grančicu ruzmarina. Nožem dublje zasecite meso uz kost odvajajući krmenadlu jednu od druge ali da ceo kare ostane u jednom komadu. Prostor popunite seckanom smesom od pečuraka. Meso uvežite pričvršćujući kanapom jednu krmenadlu uz drugu pa uvežite i dve grančice ruzmarina po dužini mesa prislanjajući ih uz kost. Posolite i pobiberite meso i stavite ga u pleh. Prelijte ga uljem i zalijte crnim vinom. Prebacite meso u rernu koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni i pecite oko sat i po. Povremeno prelivajte punjeni svinjski kare sokovima u kojima se peče da bi bio sočniji. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za punjeni svinjski kare sa pečurkama


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.