Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Punjeni patlidžan

Punjeni patlidžan

Punjeni patlidžan

PUNJENI PATLIDŽAN 22 kašike
maslinovog ulja
2 veća patlidžana
1 veći luk
2 čena belog luka
1 kašičica origana
30 g parmezana
150 g prezli
400 ml soka od paradajza
svež bosiljak
so, biber

Rernu zagrejte na 180 stepeni, a u tiganju podgrejte ulje. Patlidžan prepolovite po dužini pa nožem izvadite meso iz sredine. To meso propržite na ulju zajedno sa iseckanim crnim i belim lukom. Sve pospite origanom. Izdubljene delove patlidžana posolite i ostavite 15 minuta. Nakon tog vremena odstranite vodu koju je pustio. Na taj način povrće neće biti gorko. Dinstanom mešavinom napunite udubljenja u patlidžanu pa preko toga pospite prezle i parmezan. Stavite u vatrostalnu činiju. Sve prelijte sokom od paradajza sa malo origana i pecite u rerni oko 30 minuta.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.