3 veća krompira, 200 g mlevenog mesa, 1/2 glavice crnog luka, 1 kašika mešavine suvih začina, 100 g kačkavalja, peršunov list, 3 kašike pirinča, 1 kašičica mlevene crvene paprike, 300 ml vode, 100 ml ulja, 1 jaje, 1 pavlaka
Očistite krompir i u vatrostalnu posudu stavite polutke krompira, nalijte vodom i dodajte suve začine pa prekrijte alu-folijom i stavite da se peče. Posle 30 minuta izvadite krompir i ostavite da se hladi. Dok je krompir u rerni, pripremite punjenje. Propržite sitno isečeni luk, pa dodajte meso, pririnač, so, papriku i malo vode i staviti sve zajedno da se prodinsta. Krompir kašičicom izdubite po sredini i napunite smesom pa ga poslažite ponovo u vatrostalnu posudu i dodajte ulje. Krompir vratite u rernu na još 20 minuta, pa ga izvadite i prelijte umućenim jajetom i pavlakom i vratite još desetak minuta. Opet izvadite pa pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se otopi.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari