Sočne i ukusne punjene tikvice spremaju se u rerni veomajednostavno. Odličan su zdrav lagani obrok za celu porodicu.
Potrebno je:
4 velike tikvice, 300 g mlevene junetine, ½ šolje seckane paprike, ½ glavice crnog luka, 1/3 šolje vode, ½ šolje rendanog čedar sira, ½ šolje maskarpone sira, ¼ šolje seckanog peršuna, ½ šolje mocarele, so, biber
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk i papriku. Izdubite tikvice i ostavite sa strane, a unutrašnji deo koji ste izvadili prodinstajte sa lukom i paprikom. Dodajte 1/3 šolje vode i začinite solju i biberom. U većoj posudi pomešajte mleveno meso, maskarpone i peršun. Sve dobro izmešajte i dobijenom smesom napunite tikvice. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata. Služite sa dinstanim povrćem. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari