Sastojci koji će vam biti potrebni za punjene suve paprike:
8-10 crvenih suvih paprika, 500 g pasulja tetovca, 4 glavice crnog luka, šargarepa, 3 kašike brašna, 2 čena belog luka, ulje, aleva paprika, so i biber
Priprema:
Pasulj skuvajte na srednjoj temperaturi, čim proključa prospite vodu, nalijte svežu, dodajte isečenu šargarepu, glavicu crnog luka, posolite i pobiberite. U drugoj posudi izdinstajte tri glavice seckanog crnog luka, začinite biberom, umešajte brašno i alevu papriku, sitno seckan beli luk i, uz stalno mešanje, postepeno dodajte kuvani pasulj (pazite da ne bude previše redak). Paprike operite, potopite u mlaku vodu i ostavite da odstoje oko 30 minuta, dok ne nabubre. Napunite ih filom od pasulja, poređajte u vatrostalnu činiju (višak fila rasporedite preko paprika) i pecite u rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari