Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 konzerva kokosovog mleka (odlično i vrlo ekonomično kokosovo mleko imate u većini velikih marketa), 2 zrelije japanske jabuke, 6 kašika čia semenki, 50g pečenih lešnika (sitno seckani), cimet po želji, javorov ili agavin sirup za slađenje (ako niste vegan, možete staviti med)
Priprema:
Japansku jabuku oljuštite, izgnječite sa viljuškom i pomešajte sa cimetom. U činiji pomešajte kokosovo mleko i čia semenke. Zasladite po želji. Teglice napunite sa mešavinom čie i kokosovog mleka. Prekrijte od gore sa japanskom jabukom i pospite sa pečenim lešnicima. Zatvorite sa poklopcem i ostavite u frižideru sat do dva ili samo ponesite sa sobom. Čia semenke ne moraju da odstoje u frižideru da bi nabubrile. Umesto japanski jabuka možete koristiti i neko drugo voće. Izvor: Kuca stil
Komentari
Komentari