Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Prolećno redizajniranje kuhinje

Prolećno redizajniranje kuhinje

Sad, kada nam je proleće tu, a bliži nam se i leto, većina nas razmišlja o kućnim poboljšanjima...
Postoji veliki broj stvari koje možete uraditi da poboljšate izgled vašeg doma, ali danas ćemo da se fokusiramo na kuhinju.
Verovatno mislite da bi renoviranje te prostorije koštalo par hiljada eura, ali postoji mnogo načina za promene bez velike potrošnje.
Sve što vam potrebno je mašta. Kao što ćete i videti, nema razloga za kupovinu novih kuhinjskih elemenata i ormarića, i nema potrebe za kupovinu novih pločica za vaše zidove. U današnje vreme sve je u reciklaži.
Dakle, zašto izabrati redizajniranje baš tokom ovog dela godine? Jer su cene trenutno malo niže. To je takođe prostorija gde se pripremaju vaši glavni obroci tokom dana, a naročito ako kuvate za prijatelje ili za širu porodicu, želite da ta prostorija izgleda fantastično. Iz tog razloga želite da krenete odmah sa planovima.

MISLITE O OSVETLJENJU
Osvetljenje može biti veoma bitna stavka kada je u pitanju dizajn kuhinje. Bitno je da cela prostorija bude osvetljena, što je bolje moguće, da biste odlično videli šta radite.

Takođe će vam pomoći da izbegnete povrede prilikom pripreme hrane. Tradicionalno, većina kuhinja ima jedno veliko svetlo u sredini prostorije, ali vremenom se to promenilo.

Za najbolje rezultate bitno je ugraditi plafonjere i osvetljenje ispod kuhinjskih elemenata. Ovim se postiže više prednosti, a čitava soba će biti osvetljena, jer će osvetljenje biti raspoređeno po prostoriji. Takođe se mogu ugraditi i prekidači kojima možete da regulišete intenzitet svetlosti.

MISLITE O KUHINJSKIM ELEMENTIMA
Kao što smo rekli na početku ovoga teksta, ne morate potrošiti hiljade eura na kuhinjske elemente da biste odradili redizajn vaše kuhinje. U većini slučajeva možete jednostavno ukloniti vrata sa vaših elemenata, išmirglati ih ili napraviti nadogradnju.

U zavisnosti od toga šta želite da postignete, možete da ih lakirate ili promenite im boju. Samo budite sigurni da boja koju koristite je sigurna za kuhinjsku upotrebu. Potrebne su vam boje koje nisu toksične i mogu da se koriste u istoj prostoriji u kojoj se priprema hrana.

Ako još niste zadovoljni progresom, možete kupiti ili napraviti šablone koji će vaše elemente pretvoriti u umetnička dela. Pazite da ne preterate! Prostorija i dalje treba da izgleda otmeno, zar ne?

MISLITE O PODU
Izbor podova je jedan od najvažnijih faktora ukupne estetike vaše kuhinje. Iz tog razloga, bitno je da dobro i dugo razmislite pre izbora najpogodnijeg rešenja.

Dok pravo drvo i laminat mogu izgledati dobro, ono se često brzo uništava zbog količine toplote u prostoriji. Iz tog razloga, najbolji izbor su moderne pločice, ako ste u mogućnosti. Ne samo da će trajati mnogo duže od parketa, već su i mnogo lakše za održavanje i čišćenje.

MISLITE O SLAVINAMA
Prilikom ulaska u prostoriju, ljudsko oko odmah privlači najsjajnija stvar, to je u osnovi ljudske psihologije. Dakle, ako želite da impresionirate vašu porodicu i prijatelje vašim novim dizajnom kuhinje, bitna stvar su slavine. Ovim načinom nećete imati veliku potrošnju, a napravićete veliku razliku u očima gostiju. Održavanje kuhinjskih slavina nije težak posao, ali ako želite da sijaju, bitno je često ih čistiti.

Nije potrebno potrošiti gomilu novca na redizajniranje. Uz pametne ideje i malo mašte vaše prostorije mogu da zablistaju.
Izvor: Moj Enterijer

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.