Sastojci koji će vam biti potrebni:
10 komada gotovih tortilja, 500 g junećeg mlevenog mesa, 1 tegla sosa milaneze, 1 grančica ruzmarina, 1 čen belog luka, 1 kašičica bosiljka, so, biber, maslinovo ulje, 75 ml neutralne pavlake, rotkvice, 3 kašike pavlake, ½ krastavca
Priprema:
Sipati sos iz teglice u šerpu i pustiti da se zagreje do ključanja. Za to vreme na malo maslinovog ulja prodinstati mleveno juneće meso. Kada je gotovo pomešati sa sosom koji ste začinili po ukusu. Dodajte grančicu ruzmarina, bosiljak i jedan čen belog luka. Ostavite da se sve zajedno prokuva oko pet minuta. Sklonite sa ringle i nafilujte tortilje. Ukoliko su previše tvrde, tortilje možete navlažiti sa par kapi vode i malo ih zagrejati u mikrotalasnoj. Kada završite filovanje, poslažite tortilje u pleh i sve prelijte pavlakom za kuvanje. Stavite u zagrejanu pećnicu da se peče oko deset minuta na 225 stepeni. Krastavac i rotkvice operite i očistite, a zatim isecite po želji. Dodajte kiselu pavlaku i začinite po želji. Služite uz tople tortilje. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari