Sastojci koji će vam biti potrebni
Za testo: 5 jaja, 125 g putera, 135 g (1 šoljica) brašna, 250 ml (1 šoljica) vode
Za fil: 100 g sitno seckanih pistaća, 150 g pudinga od vanile, 150 g šlaga, 100 g šećera
Za preliv: 100 gr crne čokolade, šačica sitno seckanih pistaća
Priprema:
Zagrejte rernu na 195 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. Otopite puter sa vodom u tiganju. Dodajte brašno i mešajte dok se ne formira loptica od testa u tiganju. Stavite lopticu testa u činiju i razbijte jaja, jedno po jedno i umutite.
Sipajte smesu u kesu za ukrašavanje i njome napravite male loptice od testa na plehu. Stavite u rernu i pecite od 35 do 40 minuta ili dok ne postanu smeđi. Kada se ispeku, ostavite ih da se ohlade.
Pomešajte sve sastojke za fili mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Kada se portefirole ohlade, isecite svaku na pola i napunite ih filom koji ste pripremili. Otopite čokoladu i pospite po svakoj portefiroli. Po želji pospite preko malo sitno seckanih pistaća. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari