Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg praziluka, 5 krompira, 5 paradajza, 5 kašika pirinča, 3 jaja, 2 čaše mleka, kašika pirea od paradajza, kašičica aleve paprike, 3 kašike nastruganog kačkavalja,2 kašike brašna, pola čaše ulja, peršun, biber, so
Priprema:
Očistite, operite i naseckajte praziluk. Posolite ga i dinstajte na polovini ulja. Oljušten krompir isecite na kolutove i skuvajte ga u slanoj vodi da omekša, pa ga ocedite. Paradajz poparite i oljuštite, a onda ocedite od viška tečnosti i sitno isecite. Kad praziluk omekša, dodajte paradajz-pire, malo prokuvajte i umešajte pirinač, kuvan i oceđen krompir, seckani peršun, biber, so i alevu papriku. U podmazanu posudu stavite polovinu seckanog paradajza, preko njega masu sa prazilukom, a odozgo poređajte ostatak paradajza i sitno seckan peršun. Umutite jaja sa solju i polovinom mleka, pa prelijte musaku i pecite dvadesetak minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na preostalom ulju propržite brašno, razblažite sa preostalim mlekom i dodajte strugani sir. Izvadite musaku iz rerne i prelijte je ovom masom, a onda nastavite s pečenjem dok musaka ne dobije lepu rumenu boju. Poslužite s kiselim mlekom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari