Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
Prava sarma

Prava sarma

Prava sarma

Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g svinjskog mesa, 250 g goveđeg mesa, 200 g suvih svinjskih rebara, 150 g suve slanine, 150 g masti, 50 g pirinča, 2 kg kiselog kupusa, 2 lista lorbera, 1 jaje, 1 kašika brašna, 1 glavica crnog luka, 1 kašičica aleve paprike, malo bibera, so

Priprema:
Sa manjih glavica kiselog kupusa skidati jedan po jedan list, nožem odseći deblja rebra sa njih i dobro ih oprati u hladnoj vodi.
Meso očistiti od žilica i samleti. U šerpu staviti 100g masti, mleveno meso i iseckan luk, pa malo propržiti. Dodati pirinač, malo mlevenog bibera, jedno jaje i soli po ukusu, pa sve dobro izmešati.

U veću šerpu poređati na dno nekoliko listova kupusa. Uzimati, jedan po jedan, list kupusa, na svaki stavljati po jednu kašiku nadeva od mesa i zavijati listove, u male čvrste valjke. Krajeve kupusa dobro uvući, da ne bi nadev ispadao za vreme kuvanja. Sarme ređati u šerpu, jednu pored druge, u nekoliko redova. Suvo meso i slaninu oprati u vreloj vodi, iseći na parčad, pa staviti između redova sarmi. Dodati 5-6 zrna bibera i 2 lista lorbera. Preliti sarmu hladnom vodom i kuvati na tihoj vatri oko 3-4 časa.
U tiganju napraviti zapršku od 50g masti, kašike brašna i jedne kašičice aleve paprike, preliti njome sarmu, poklopiti šerpu i ostaviti da vri još oko pola časa. Umesto hleba sa sarmom se služi proja. Izvor: Stil magazin


Posuđe i kuhinjski pribor koji ce vam biti potrebni za pravu sarmu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.