Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Posni pužići sa pečurkama

Posni pužići sa pečurkama

Posni pužići sa pečurkama

Posni pužići sa pečurkama

Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g kora za pitu, 700 g šampinjona, 2 manje glavice luka, 50 g senfa, so, biber, malo ulja

Priprema:
U većem tiganju zagrejte oko 3 kašike ulja, dodajte praziluk isečen na deblje kolutove (oko 1 cm). Pržite ga na srednjoj vatri oko 5 minuta, povremeno mešajući. Dok se praziluk prži, iseckajte šampinjone na deblje listiće ili komade pošto će se smanjiti tokom prženja. Dodajte ih praziluku i pržite sve zajedno oko 2 minuta, ako je potrebno dodajte još malo ulja. Posolite i pobiberite. Kad je skoro gotovo, prebacite u činiju i dodajte senf. Promešajte, po potrebi dosolite. Uzmite 1 koru, ivice premazite uljem (ne stavljajte ulje na celu koru), potom 1-2 kašike fila pobacajte nepravilno po kori. Urolajte koru, pa je savijte u pužića. Na isti način pripremite ostale kore i poslažite ih u podmazan pleh. Pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta. Izvor: Stil magazin


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za posne pužiće sa pečurkama


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.