Sastojci koji će vam biti potrebni za posni đuveč:
1 glavica luka, 1 paprika, 1 šargarepa, 100 g boranije, 30-50 g graška, 1 tikvica, 2 tanka režnja plavog patlidžana, 1 veći oljušten paradajz, 1 veći krompir, so, biber, malo aleve paprika, 1/2 vezice peršuna, 400 g pirinča
Priprema:
Sitno seckan luk pržite dok ne postane staklast, dodajte seckane papriku i šargarepu, prepolovljenu boraniju i malo graška, i dinstajte u pari dok ne omekša, a potom dodajte iseckane tikvice, plavi patlidzan i crveni paradajz (oljusten). Začinite po ukusu solju, biberom, alevom paprikom i iseckanim peršunovim listom. Dodajte I kolutove krompira. Pomešajte s pirinčem, stavite u pleh, nalijte vodom da ogrezne duplo od visine pirinča i pecite na srednjoj temperaturi. Gotovo je kad pirinač upije svu vodu I krompir bude toliko mekan da se raspada. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari