Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
Posna sarma

Posna sarma

POSNA SARMA4 struka praziluka, 3 glavice crnog luka, 2 šargarepe, 1 ½ šolja pirinča, 1 kašika soli, 1 kašika tucane crvene paprike, 1 kašičica bibera, 2 lovorova lista, 1-2 glavice kiselog kupusa, 1 kašika mlevene crvene paprike, 1 kašičica mešavine suvih začina.

Listove kupusa očistite od zadebljalih delova. Povrće sitno naseckajte i prodinstajte na tihoj vatri dok ne omekša. Dodajte pirinač i dinstajte još oko 10 minuta dodavajući pomalo vode. Dodajte so, biber, mešavinu suvih začina, tucanu crvenu papriku i na kraju mlevenu papriku i sve lepo promešajte. Dublju posudu nauljite i poređajte nekoliko listova kupusa po dnu. Motajte sarmu sa kašikom fila i ređajte. Posle prvog reda stavite lovorov list i produžite sa ređanjem sarme. Na kraju prekrijte sa nekoliko listova kupusa. Dodajte vodu da se sarma prekrije i kuvajte nekoliko sati na tihoj vatri. Pred kraj zapržite sa kašikom brašna uprženim sa tri kašike ulja i kašikom mlevene paprike.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.