Male tajne velikih majstora nam zaista mogu promeniti život. Na internetu možete naći mnoštvo saveta kako da poboljšate neko jelo, a mi vam ovoga puta predlažemo da obavezno probate ovaj način spremanja mesa. Šnlicle koje ćete peći bi bilo najbolje da budu debele oko2,5 centimetra i teške oko pola kilograma. Što je šnicla deblja, duže će se peći, a samim tim biti ukusnija i hrskavija. Meso mora da bude sasvim suvo, jer vlada može da napravi paru što ne želimo.
Najbolji način sa potpuno osušite šnicle jeste da ih pospemo mešavinom gustina i soli. U činiji pomešate jednu veliku kašiku gustina i dve supene kašike soli ( ovo je mera za četiri šnicle), a pomoću ubrusa uklonite svu vlagu sa šnicli, a zatim ih posolite mešavinom koju ste pripremili.
Ostavite meso da odstoji u zamrzivaču oko 30 minuta. Naravno, biće dosta hladnije, ali na taj način će se duže peći, što je dodatno poboljšati ukus i imati lepšu koricu. Šnicle stavite na rešetku ispod koje ste postavili pleh u koji će meso ispuštati sokove tokom pečenja. Pecite dok ne porumeni. Prijatno.Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari