Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Polpete zapečene u bešamel sosu

Polpete zapečene u bešamel sosu

Polpete zapečene u bešamel sosu

Polpete zapečene u bešamel sosu

Sastojci koji će vam biti potrebni za polpete zapečene u bešamel sosu
Za ćufte: 500 g ćurećeg mlevenog mesa, 100 g sredine od hleba, malo mleka, 30 g ementalera, 30 g slanine, 1 jaje, so, biber, prezle
Za bešamel: 40 g maslaca, 30 g brašna, 500 ml mleka, so, beli biber, muskatni orah, 30 gr ementalera, malo parmezana

Priprema:
Sredinu hleba potopite u malo mleka i ostavite da odstoji. Mleveno meso stavite u posudu, pa dodajte oceđen hleb, rendani ementaler i slaninu seckanu na što sitnije kockice. Dobro izmešajte, pa dodajte jaje, so i biber i sve povežite s malo brašna. Posudu poklopite i ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata, a potom pravite okrugle ćufte.
Stavite dva litra vode da provri, posolite, pa polako spuštajte ćufte i kuvajte ih 15 minuta. Kuvane ćufte ocedite. U šerpi istopite maslac, dodajte brašno i mleko i uz stalno mešanje kuvajte bešamel. Posolite, pobiberite, dodajte rendani muskatni orah i dobro promešajte sos.
U vatrostalnu posudu najpre sipajte sos, zatim stavite kuvane ćufte i ponovo zalijte bešamelom. Preko narendajte ostatak ementalera i pospite rendanim parmezanom. Zapecite u rerni i poslužite. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za polpete zapečene u bešamel sosu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.