Sastojci koji će vam biti potrebni za podvarak s pirinčem:
1 veća glavica kiselog kupusa, 3 glavice crnog luka, 2 kašike pirinča, kašičica slatke ili ljute mlevene paprike, 2-3 lista lorbera, 250 ml ulja, čen belog luka, biber u zrnu i so po ukusu
Priprema:
Kupus operite u hladnoj vodi, ocedite i iseckajte što sitnije. Crni luk očistite, usitnite i kratko propržite na zagrejanom ulju. Dodajte kupus, sipajte malo tople vode i dinstajte na srednjoj temperaturi, uz stalno mešanje. Začinite mlevenom paprikom, dodajte seckan beli luk, lorber, opran i oceđen pirinač, biber u zrnu i posolite po ukusu. Tepsiju ili vatrostalnu činiju nauljite, sipajte podvarak, nalijte još malo tople vode i zapecite u rerni da se uhvati rumena korica. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari