Potrebno je:
220 g očišćenih repova škampa
¼ šolje plus dve kašike ulja
1 manja glavica crvenog luka, sitno seckana
2 stabljike celera, sitno naseckane
¼ šolje majoneza
4 kašičice senfa
¼ šolje sitno seckane mirođije
Malo tabasko sosa
2 ¼ šolje hlebnih mrvica,so, biber
Priprema:
Sveže škampe kratko, oko dva minuta, prokuvajte u slanoj kipućoj vodi pa ih vadite u posudu napunjenu vodom i kockicama leda. Nakon toga procedite škampe i stavite ih na kuhinjske ubruse da se ocede od viška vode.
U tavu sipajte dve kašike ulja i stavite na šporet da se zagreje, dodajte celer i crveni luk i dinstajte dok ne omekšaju 2-3 minuta pa sipajte u posebnu posudu. U istu posudu dodajte redom majonez, senf, tabasko, ¼ šolje hlebnih mrvica i ostale sastojke pa sve dobro izmešajte. Posolite, pobiberite i dodajte škampe koje ste sitno naseckali. Sve dobro promešajte.
U tavu sipajte ostatak ulja i stavite da se greje, a u plitki tanjir sipajte ostatk hlebnih mrvica. Od pripremljene smese oblikujte pljeskavice, uvaljajte ih u hlebne mrvice i pecite na zagrejanom ulju oko dva minuta sa svake strane dok ne dobiju lepu, zlatno smeđu boju. Poslužite uz krompir salatu, rižu, zelenu salatu ili tartar umak. Izvor:lifepressmagazin.com
Komentari
Komentari