Sastojci koji će vam biti potrebni:
600 g mlevenog keksa
250 g margarina
180 g šećera u prahu
150 mlevenih pečenih lešnika ili badema (ili pola-pola)
2 dl bilo kojeg soka od pomorandže
200-250 g malina (svežih ili zamrznutih)
100 g čokolade za kuvanje (za glazuru)
50 g pečenih, seckanih lešnika ili badema (za posipanje torte)
Priprema:
U vangli mesiti sve sastojke. Margarin malo razmekšati, dodati plazmu, mlevene lešnike ili bademe, šećer, sok. Sve dobro izmesiti rukama da se sjedini. Izručiti na jednu tacnu ili kalup sa stranicama koje se otvaraju. Oblikovati i ubadati u masu maline. Prstom malo udubite masu,pa ubacite malinu. Istopite čokoladu na pari, prelijte preko torte, pospite seckanim bademima ili lešnicima i stavite u frižider da se stegne na par sati. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari