Sastojci koji će vam biti potrebni:
1,5 l mleka, 85 g pirinča, 125 ml vode, 65 g šećera i kašičica vanilin šećera. Za preliv: 1,25 l soka od pomorandže, 50 g gustina i 150 g šećera i malo pistaća za ukrašavanje
Priprema:
Mleko sipajte u veći lonac, kad počne da vri smanjite temperaturu, dodajte vodu, opran i oceđen pirinač i kuvajte 30-40 minuta, povremeno promešajte. Na kraju sipajte šećer i vanilu i mešajte dok se sasvim ne otopi. Posudu sklonite s ringle, sutlijaš sipajte u dekorativne staklene činije, ali ne do vrha i ohladite. U međuvremenu, pripremite preliv od pomorandže. Na srednjoj temperaturi zagrejte litar soka od pomorandže. Gustin pomešajte sa ostatkom soka, postepeno sipajte u zagrejan sok i mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Smanjite temperaturu, dodajte šećer, promešajte i kuvajte pet minuta. Sklonite s ringle, ohladite, sipajte preko sutlijaša, ukrasite seckanim pistaćima i servirajte. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari