Pirinač sa povrćem ili popularni rižoto je izuzetno zdravo jelo koje se stvarno jako brzo sprema. Može se jesti kao glavno jelo za ručak ili večeru ili kao prilog. Postoje razne kombinacije pirinča sa povrćem a mi smo se odlučili da vam predstavim malo egzotičniju varijantu sa avokadom, crvenim pasuljem i sušenim paradajzom.
Potrebno je:
limunov sok
crveni pasulj iz konzerve
crveni luk
sušeni paradajz
seckani korijander
avokado
so
biber
pirinač
Priprema:
Količinu prilagodite sopstevnim potrebama. Skuvajte pirinač u posoljenoj vodi. Crveni pasulj procedite i isperite vodom. Sitno iseckajte crveni luk, sušeni paradajz i avokado. Pomešajte skuvan, proceđen pirinač sa seckanim povrćem i pasuljem. Dodajte sveže isceđen limunov sok i sitno seckani korijander. Začinite po ukusu solju i biberom ili nekim drugim začinom po ukusu.
Komentari
Komentari