Sastojci koji će vam biti potrebni za pirinač sa junetinom, boranijom i paradajzom:
500 g mlevene junetine, 7 dl pileće supe, 400 g paradajza iz konzerve, 400 g pirinča, 500 g kuvane zelene boranije, 1 glavica crnog luka, 4 kašike maslinovog ulja, 4 čena belog luka, 1/2 kašičice kurkume, 1 struk mladog crnog luka, so i biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180° C. U većem tiganju izdinstajte sitno seckani crni luk sa 4 kašike maslinovog ulja. Dodajte meso, beli luk i kurkumu i dobro upržite. Posolite i pobiberite, pa dolijte supu i paradajz. Umešajte pirinač i kuvajte u rerni 30-40 minuta dok pirinač ne omekša. Potom dodajte kuvanu boraniju, pažljivo promešajte, po potrebi dosolite i prespite jelo u činiju za posluženje. Ostavite da se ohladi desetak minuta, pospite seckanim mladim crnim lukom i poslužite. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari