Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Piletina u slatko-kiselom sosu

Piletina u slatko-kiselom sosu

Piletina u slatko-kiselom sosu

Piletina u slatko-kiselom sosu

Sastojci koji će vam biti potrebni:500 g pilećih karabataka bez kostiju, so, biber, ulje

Umak za meso:3 kašike kečapa, 1/2 kašike meda, 1/2 kašičice majčine dušice, 1 kašika mešavine suvih začina, 1/2 kašike peršuna, 1/2 kašičice majorana, 1 kašika mlevene slatke paprike, 1/2 kašičice ruzmarina, 1/2 kašike mlevene ljute paprike, 2 čena belog luka

Umak od luka: 1 glavica luka, 1 kašika pavlake za kuvanje, 1/3 dl belog vina, voda po potrebi

Priprema:
Karabatake očistite od kostiju. Kečap, med, ulje i začine pomešajte i ostavite desetak minuta da se sve sjedini. Donju stranu karabataka posolite i pobiberite i stavite sušenu majčinu dušicu. Gornju stranu namažite pripremljenim umakom i ostavite pola sata u frižideru.

Na maslacu na laganoj vatri dinstajte luk dok ne omekša. Po potrebi dolivajte vode. Meso stavite na zagrejan tiganj. Lagano pecite meso s donje strane dok rub ne počne da beli. U sitno iseckani luk dodajte malo pavlake za kuvanje i belo vino i kuvajte dok se ne zgusne. Okrenite meso na stranu sa umakom i pecite. Kada se meso zapeče, ulijte umak od luka u meso i par minuta krčkajte. Meso izvadite i pospite seckanim peršunom. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za piletinu u slatko-kiselom sosu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.