Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 veće pile, 1 praziluk, 2 glavice crnog luka, 2 male tikvice, 2 šargarepe, 2 zelene paprike, 2-3 čena belog luka, 1 kašika senfa, 1 kašičica majčine dušice, 1 kašika seckanog peršuna, so , biber, ulje
Priprema:
Meso operite i premažite senfom, pa ga u vatrostalnoj posudi premazanoj uljem stavite da se peče. Kada je meso više od pola pečeno izvadite ga iz posude. Praziluk, tikvice, crni luk, šargarepu i zelenu papriku isecite na malo deblje kolutiće. U to dodajte na krupno sečen beli luk, so, biber, majčinu dušicu i malo ulja, pa promešajte. Pripremljeno povrće stavite u tepsiju i na njega vratite piletinu. Pecite dok povrće ne bude gotovo. Poslužite toplo i pospite sitno seckanim peršunom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari