Sastojci koji će vam biti potrebni:
250 g piletine, 1 šolja belog pirinča, 1 šolja paradajz sosa, 1 šolja seckanog belog mesa, 2 šolje pilećeg bujona, 3 paprike babure, 1 kašika čilija, 1 šolja ribanog parmezana, 3 struka mladog luka, peršun, so, biber, maslinovo ulje
Priprema:
U tiganju ispecite piletinu koju ste prethodno fino iseckali. Izvadite je i u velikoj šerpi pomešajte sa sosom od paradajza, paprikom, pirinčem, čilijem i pilećim bujonom. Sve dobro promešajte i uključite na najjaču vatru, a kada jelo proključa smanjite temperaturu i ostavite da se poklopljeno kuva oko dvadesetak minuta. Dodajte parmezan, poklopite i ostavite da odstoji oko pet minuta kako bi se sir fino rastopio. Zatim dodajte sitno seckani peršun i mladi luk. Ukoliko je potrebno, začinite po želji i služite toplo. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari