Potrebno je:
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike otopljenog maslaca
2 kašike meda
2 kašike smeđeg šećera
1 kašika senfa
3 čena belog luka, sitno naseckana
½ kašičice origana
½ kašičice bosiljka
So, biber
480 g mladog krompira
4 parčeta pilećeg belog mesa
500 g cvetova brokolija
2 kašike naseckanog peršuna
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 200C, a tepsiju namastite sa malo ulja. U maloj posudi izmešajte 2 kašike ulja, maslac, med, šećer, senf, beli luk, origano, bosiljak, so i biber i ostavite sa strane.
Na dno tepsije stavite mladi krompir, prelijte sa kašikom ulja i začinite solju i biberom. Preko krompira poređajte meso i premažite dresingom. Pecite 25-30 minuta. 10 minuta pred kraj pečenja u tepsiju stavite brokoli i ostavite da se zapeče. Izvor: lifepressmagazin.com
Komentari
Komentari