Jedno veće pile (oko 1,3 kg)
250g crnog luka
8 čenova belog luka
2 grančice nane
5 kašika ulja
so, biber
2 kašike ljutog karija
konzerva paradajza (425 ml)
300 g graška
Dobro oprati i očistiti pile i podeliti ga na 8 delova. Dobro oprati i oljuštiti crni i beli luk, iseckati i ispasirati. Oprati grančice nane, ostaviti da se dobro osuše, iskidati listiće i na kraju sve iseckati.
Ulje dobro zagrejati u tiganju. Delove piletine pržiti uz stalno okretanje tako da se dobro isprže svi delovi, posoliti i pobiberiti. Na kraju sve izvaditi iz tiganja. Crni i beli luk staviti u tiganj i na tihoj vatri dinstati oko 3–5 min.
Kašiku ljutog karija pomešati sa crnim i belim lukom. Zatim im dodati paradajz i supu. Pomešati piletinu, seckanu nanu i grašak. Po želji možete dodati i šargarepu i krompir. Piletinu sa karijem kuvati u poklopljenoj posudi oko 45 minuta. Još jednom posoliti, pobiberiti i dodati ostatak karija u prahu. Sve servirati na velikom tanjiru i služiti dok je piletina još uvek topla. Uz piletinu sa karijem i grašak najčešće se servira pirinač.
Izvor: Stvar Ukusa

Komentari
Komentari