Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pileći ražnjići sa slaninom i pečurkama

Pileći ražnjići sa slaninom i pečurkama

Pileći ražnjići sa slaninom i pečurkama

Pileći ražnjići sa slaninom i pečurkama1/4 šolje soja sosa
1/4 šolje jabukovog sirćeta
2 kašike meda
2 kašike ulja kanola ulja
10 šampinjona (prepolovljenih)
2 struka mladog luka (sitno iseckanih)
3 šnicle pilećeg belog mesa
220 g slanine (prepolovljeni režnjevi)
220 g ananasa iz konzerve

U velikoj posudi pomešajte soja sos, sirće, med, ulje i sitno iseckan mladi luk. Stavite u marinadu pečurke i kockice piletine i promešajte. Poklopite posudu i držite u frižideru oko sat vremena.
Zagrejte ulje u tiganju ili potpalite roštilj.
Izvadite piletinu i pečurke iz marinade i skinite višak sosa. Marinadu stavite u šerpu i prokuvajte na visokoj temperaturi, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da struji oko 10 minuta pa sklonite sa strane.
Piletinu obmotajte slaninom (ukoliko su režnjevi slanine deblji, stavite ih na ražnjić bez obmotavanja oko piletine), stavite na ražnjić, a zatim stavite i šampinjone i komade ananasa i ređajte sastojke istim redosledom na sve ražnjiće.
Ražnjiće pecite na roštilju ili u tiganju oko 15 minuta, dok piletina ne porumeni. Povremeno premažite ražnjiće ostatkom sosa.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.