Sastojci koji će vam biti potrebni:
400 g pilećeg belog mesa, 1 mladi luk, so, biber, mešavina suvog začina, peršun, 1 kašika maslaca, 1 kašika brašna, 2 dl mleka, muskatni oraščić
Priprema:
Piletinu skuvajte i odvojte od kostiju pa iseckajte na male kockice ili rezance. Napravite gusti bešamel sos tako što ćete na rastopljenom maslacu propržiti brašno, sipati mleko, dodati so, biber i rendani muskatni oraščić i kuvati dok se ne zgusne. Seckano pileće meso izmešajte sa ohlađenim bešamel umakom, dodajte još sitno seckan mladi luk i peršunovo lišće pa sve začinite po ukusu. Oblikujte kuglice veličine kajsija, svaku uvaljajte u brašno, umućeno jaje i prezle pa pržite kratko u dubokom ulju da lepo porumene. Kada su gotove, izvadite ih na kuhinjski papir da upiju višak masnoće. Poslužite toplo uz dinstanu šargarepu. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari