Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pileći bataci na turski način

Pileći bataci na turski način

Pileći bataci na turski način

Pileći bataci na turski način4 pileća bataka (po 200 g), so, biber, 2 kašike margarina, 3 kašike ulja, 200 g luka,
4 čena belog luka, 500 g paradajza, 200 g šargarepe, 4 paprike, zelena ljuta papričica, po prstohvat korijandera, pimenta, mlevenog karanfilića, crvenog bibera, po kašičica mlevenog timijana i ruzmarina, 2 mlada luka, 200 g krastavca, 400 g jogurta, 2 kašike seckanog peršuna

Meso isecite na batake i karabatake. Začinite, pa ga pržite na ulju i margarinu deset minuta. Crni i beli luk sitno iseckajte. Paradajz oljuštite, isecite na četvrtine. Šargarepu isecite na kockice. Papriku i ljutu papričicu očistite i iseckajte. Izvadite meso. Luk i polovinu belog luka izdinstajte na masnoći. Šargarepu i paprike dodajte. Začinite solju, biberom, ostalim začinima, timijanom i ruzmarinom. Dodajte meso, pa oko 25 minuta dinstajte. Pre serviranja iseckajte mladi luk. Krastavce oljuštite i sitno ih iseckajte.
Pomešajte ih sa jogurtom, solju, biberom, preostalim belim lukom, peršunom i kašikom ulja. Servirajte uz jelo.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.