Sastojci koji će vam biti potrebni:
400 grama pilećih grudi, jedna kisela jabuka, jedna glavica crnog luka, jedna ljuta papričica, malo očišćenih pistaća, slatko od kajsije, puter i jedna pomorandža. 150 grama grilovanog celera, maslinovog ulja, soli i bibera
Priprema:
Očistiti pileće grudi od suvišnih žila. Izdubiti nožem i napuniti kriškama jabuka, posoliti i pobiberiti, ostaviti sa strane. U šerpicu staviti puter i propržiti crveni luk, dodati pistaće i malo ljute papričice. Kada je luk smekšao dodati kašiku slatkog od kajsija i malo soka od pola pomorandže. Krčkati dok se ne ukuva. Celer iseći na kolutove pa zatim na štapiće, propržiti na maslinovom ulju. Ispeći pileće grudi u tiganju. Servirati sos, zatim celer na gomilicu i dodati piletinu. Dekorisati po potrebi prženim peršunom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari