Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pileće ćufte sa parmezanom

Pileće ćufte sa parmezanom

Pileće ćufte sa parmezanom

Pileće ćufte sa parmezanom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
250 g mlevenog pilećeg mesa, 1 mladi luk, 1 kašika otopljenog putera, 1/8 kašičice kajdžuna, đumbira na vrh noža, 2 kašike rendanog parmezana, ½ crvene paprike, ½ kašike prezli, so, biber, ulje

Priprema:
U većoj posudi pomešajte mleveno meso sa otopljenim puterom. Izmešajte ga dobro drvenom varjačom, a zatim sastavite sa strane. Rendani parmezan pomešajte sa mrvicama i suvim začinima u posebnoj činiji. Mladi luk i papriku najpre dobro očistite, pa potom operite, a zatim iseckajte na sitno. Pomešajte sve sastojke tako da dobijete finu kompaktnu smesu. Prekrijte posudu providnom folijom, a onda je odložite u frižider na dva sata. Nakon toga vlažnim rukama formirajte kuglice i propržite na vrelom ulju. Ćufte su gotove nakon desetak minuta kada dobiju finu rumenu boju. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pileće ćufte sa parmezanom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.