Sastojci koji će vam biti potrebni:
250 g mlevenog pilećeg mesa, 1 mladi luk, 1 kašika otopljenog putera, 1/8 kašičice kajdžuna, đumbira na vrh noža, 2 kašike rendanog parmezana, ½ crvene paprike, ½ kašike prezli, so, biber, ulje
Priprema:
U većoj posudi pomešajte mleveno meso sa otopljenim puterom. Izmešajte ga dobro drvenom varjačom, a zatim sastavite sa strane. Rendani parmezan pomešajte sa mrvicama i suvim začinima u posebnoj činiji. Mladi luk i papriku najpre dobro očistite, pa potom operite, a zatim iseckajte na sitno. Pomešajte sve sastojke tako da dobijete finu kompaktnu smesu. Prekrijte posudu providnom folijom, a onda je odložite u frižider na dva sata. Nakon toga vlažnim rukama formirajte kuglice i propržite na vrelom ulju. Ćufte su gotove nakon desetak minuta kada dobiju finu rumenu boju. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari