Sastojci koji će vam biti potrebni za pikantne taljatele sa pančetom i šampinjonima:
30 g taljatela, 60 g slanine-pančete, 40 g crnog luka, 40 g šampinjona, 1 dcl neutralne pavlake, so, biber
Priprema:
Najpre skuvajte taljatele, za šta će vam biti potrebno desetak minuta, i to tako da budu al dente. Uvek je poželjno da pročitate preporučeno vreme kuvanja koje svaki proizvođač istakne u uputstvu.
Kada skuvate taljatele i ocedite ih krenite da pripremate sos. Propržite slaninu na malo maslinovog ulja. Kada slanina bude napola gotova, dodajte crni luk sečen na rebarca i šampinjone sečene na krupnije komade, pa zatim to sve zajedno isotirati.
Prelijte neutralnom pavlakom i vodom u kojoj se kuvala testenina i kuvajte još tri minuta. Pomešajte sos i testeninu, dodajte so i biber i servirajti u dubokom tanjiru.
Pospite testeninu parmezanom, a možete dodati i malo sitno seckanog peršuna ili bosiljka, po želji. Izvor: Kuća stil
Komentari
Komentari