Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg pačije džigerice, 475 ml mleka, 100 ml vode, 1 čen belog luka, 2 mlad aluka, 2 lovorova lista, 6 grančica majčine dušice, 1 grančica svežeg ruzmarina, 150 ml vina Porto, 150 ml brendija, 150 ml vina Madeira, 300 g maslaca, 2 parčeta dimljenih pačijih prsa, so, beli biber, maslinovo ulje
Za serviranje:
6 parčića hleba, tostiranog, 6 kašika ajvara
Priprema:
Dva dana pre služenja, potopite pačiju džigericu u mleko i vodu sa većim prstohvatom soli. Ovim postupkom ćete smanjiti gorčinu mesa.
Dan pre služenja, neophodno je pripremiti i ostale sastojke. Iseckajte mladi, a smrvite beli luk, pa ih stavite u široku šerpu sa svežim ruzmarinom, majčinom dušicom, lovorovim listom, brendijem, vinima. Zagrejte na niskoj temperature lagano sve dok se ne ukuva do oko 100 ml zapremine nadeva, a zatim sve lepo procedite. Lagano otopite puter u maloj posudi. Ocedite pačiju džigericu, prosušite i odstranite višak vode. Potom polovinu džigerice, polovinu nadeva i polovinu rastopljenog putera ubacite u blender. Masu izblendirajte sve dok ne postane veoma glatka, a zatim ponovo procedite. Postupak ponovite i sa drugom polovinom. Zatim dobro posolite i pobiberite, a neophodno je da jelo bude malo slanije jer se služi na sobnoj temperaturi.
Zagrejte rernu na 100° C. U duguljaste modle koje su blago nauljene sipajte smesu, pa pecite 50 minuta. Nakon 50 minuta, jelo izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi i stavite da prenoći u frižideru. Da biste poslužili, smesu izvadite iz modli, isecite na komade širine 1cm i poređajte ih na tanjir.Dimljena prsa isecite pod uglom i stavite ih preko iseckanih komada. Služite sa toplim tostom i ajvarom. Izvor: Kuća stil
Komentari
Komentari