Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pikantna kaserola

Pikantna kaserola

Pikantna kaserola

PIKANTNA KASEROLA250 g dimljene slanine, 60 g putera, 1/4 šolje brašna, so, biber, 1 1/2 pileće super, 200 g rendanog sira, 1 kašičica tucane paprike, 2 kašike ljutog sosa po izboru, oko 2 šolje kuvanog i iseckanog mesa, 4 šolje skuvanog pirinča

Ispržite slaninicu, iscedite ostavite po strani. Sačuvajte dve kašike masti od slaninice. Puter stavite u šerpu i otopite na srednjoj temperaturi. Kada se otopio, dodajte brašno, biber i tucanu papriku i kuvajkte par minuta konstantno mešajući. Polako sipajte pileću supu, i nastavite da kuvate mešajući oko sedam minuta. Smanjite temperaturu, i dodajte polovinu rendanog sira, meso i ljuti sos. Mešajte dok se ne otopi. U drugu šerpu stavite dve kašike masti od slaninice i na tome prodinstajte skuvani pirinač. Dodajte sosa sa piletinom, sve dobro izmešajte i začinite po ukusu. Sve stavite u vatrostalnu činiju, preko pospite ostatak rendanog sira i stavite u rernu na 10 minuta na jaku temperaturu, samo da se sir otopi.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.