Sastojci koji će vam biti potrebni za pijani gulaš:
600 g govedine od buta, 30 ml ulja, po ukusu bibera, 50 g mesnate slanine, 100 g crnog luka, 2 čena belog luka, 200 g šargarepe, 300 g šampinjona, po ukusu lovorovog lista, po ukusu peršuna, 300 g paradajza, 40 g brašna, 100 ml belog vina, 600 g prokelja
Priprema:
Goveđe meso isecite na kocke, svaki komad uvijte u list slanine i stavite u nauljeni lonac da se prži. Dodajte isečeni crni luk i šargarepu, posolite, pobiberite, začinite peršunom i lovorom, dodajte vode i ostavite da se kuva dok meso ne omekša. Prokelj obarite u ključaloj vodi oko pet minuta. U lonac dodajte isečene šampinjone, paradajz i beli luk, a zatim sve prelijte belim vinom i ostavite da se kuva još 15 minuta. Nakon toga u lonac dodajte brašno razmućeno s vodom i kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Prokelj servirajte na tanjir i dodajte meso s povrćem. Izvor: Stil magazin Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga
Komentari
Komentari