Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 pileće belo meso, 1/2 limenke kukuruza šećerca, 2 veće šargarepe, 1 crvena paprika, 25 g želatina, 1 koren peršuna, 1/2 celera, so, biber
Priprema:
U lonac stavite pileće meso, dodajte šargarepu, celer, peršun i začine. Sipajte 1,5 l vode i kuvajte. Na pola kuvanja stavite na kockice isečenu papriku. Kada je gotovo, meso i povrće izvadite i ohladite, a supu procedite tako da ostane 1 l tečnosti. Meso iseckajte na sitne kocke, a šargarepu na kolutove. Kukuruz izvadite iz limenke i odcedite ga od tečnosti. Na dnu pripremljene modle ređajte šargarepu i kukuruz i papriku, pokrijte mesom, stavite povrće i opet meso. Želatin prelijte sa deset kašika hladne vode i ostavite pet minuta da nabubri. Ugrejte supu da bude topla, stavite želatin i dobro promešajte. Lagano sipajte u činiju sa mesom i povrćem i ostavite da se stegne pa istresite na tanjir, isecite na šnite i poslužite. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari